2024. április
H
K
Sz
CS
P
Szo
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Összes program megtekintése ›

2024. április 11.

Együtt a Balassagyarmati Ipolyparti Fészek Gyermekotthon megszépítéséért

A gyermekotthonok ombudsmani felújítási programjában a Balassagyarmati Ipolypart Fészek Gyermekotthonban az idei év elején már megvalósultak felújítási munkálatok az Ipoly Erdő Zrt. és a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága összefogásában. Többek között megújult a gyermekotthon udvarán lévő kerítés is, ahová most közösségi összefogással díszcserjéket ültettek a térség erdészei, vadászai, és rendőrségi munkatársai.

Az Ipoly Erdő Zrt. és a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága összefogásában megvalósult első ütemes felújítás a gyermekotthon udvarát is érintette, otthonosabbá varázsolta. Az első ütemben elvégzett munkákról szóló sajtótájékoztatón döntöttek úgy az erdészek és a rendőrök, hogy a sövények elültetését együtt végzik el. A gondolatot cselekedet követte, a balassagyarmati székhelyű, Nyírjes Természetvédelmi, Oktatási, Közjóléti Alapítvány vállalta a koordinációt, és a 250 db sövény növényt is biztosította. A közcélú Alapítvány egyik fontos célja a gyermek-és ifjúságvédelem, így a gyermekotthonnak adott segítségnyújtási lehetőség külön örömöt jelent az Alapítványban tevékenykedő erdészek számára. A 250 db növény (fagyal, gyöngyvessző, gyöngyvirágcserje és nyáriorgona cserjék) elültetésére dr. Somssich Gabriella dandártábornok, a Nógrád Vármegyei Rendőr-Főkapitányság vezetője toborozta munkatársait, akik munkaidő után, nagy lelkesedéssel érkeztek a helyszínre. Ott várták őket az ültetésben segítséget nyújtó erdészek, vadászok, és természetesen az iskolákból már addigra hazaérkező, a gyermekotthonban élő gyermekek is. Rövid munkaszervezési megbeszélés után kezdetét vette az ültetés, és az udvaron lévő kerítés nyomvonalában egy-két óra leforgása alatt a kis díszcserjék már új helyükön, meglocsolva díszítik a gyermekotthon udvarát. E példaértékű civil összefogásban elvégzett ültetési eseményt dr. Kozma Ákos alapvető jogok biztosa is megtisztelte jelenlétével, az utolsó pár darab cserje elültetése megvárta biztos urat. Sőt, még egy gyümölcsfával is gazdagodott a kert, melyet dandártábornok asszony és biztos úr ültetett el.

A gyermekotthon felújításának második üteme, két vizesblokk teljes felújítása ez év nyarán fog elkészülni, a gyermekotthon tovább fog fejlődni. A sövények elültetésében együtt jeleskedő szervezetek is kifejezték más társadalmi, közcélú ügyek szolgálatára irányuló összefogási szándékukat. A Nyírjes Természetvédelmi, Oktatási, Közjóléti Alapítvány szívesen karolja fel a kezdeményezést.

Az eseményen készült fotók az alábbi linkre kattintva tekinthetőek meg:

https://www.ipolyerdo.hu/kepgaleriak/ipolyparti-feszek-gyermekotthon

Nyírjes Természetvédelmi, Oktatási, Közjóléti Alapítvány

Fotók: Ipolyparti Fészek Gyermekotthon, Ipoly Erdő Zrt.