2018. március
H
K
Sz
CS
P
Szo
V
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
16
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
31

Összes program megtekintése ›

Táborozás

Az Ipoly Erdő Zrt. kijelölt táborozóhelyek biztosításával teszi könnyen elérhetővé Önnek az erdei táborozás élményét.

A kijelölt táborozóhelyek május 1-től augusztus 31-ig vehetők igénybe. Táborozási engedélyet az "erdőlátogatás" menüpontban írtak szerint lehet igényelni.

Védett természeti területen a táborozáshoz a természetvédelmi hatóság engedélye is szükséges. A védett területen lévő táborhelyek a természetvédelmi hatóság határozatába foglalt korlátozásainak figyelembe vételével, június 1-től augusztus 31-ig vehetők igénybe.

Erdőben a táborozáshoz és sátorveréshez az erdőgazdálkodó hozzájárulása szükséges. Az Ipoly Erdő Zrt. hozzájárulását az illetékes erdészet vezetője adja ki. Több erdészetet érintő táborozási igény (vándortábor) esetén a hozzájárulását a táborszervező által elsőként megkeresett erdészet vezetője adja ki.

Védett, és a Natura 2000 hálózatba tartozó erdőterületen a természetvédelmi kezelővel és hatósággal egyeztetett táborozóhelyeket ajánlunk Önöknek.

Védett erdőben a természetvédelmi kezelő javaslatait figyelembe vevő hozzájárulás adunk ki. Védett természeti területnek nem minősülő Natura 2000 területen maximum 100 férőhelyig tudunk hozzájárulást adni.

A táborozáshoz és sátorveréshez a kijelölt táborozóhelyre vonatkozó, az igénybevehetőségükre meghirdetett időtartamon belül érvényes erdőgazdálkodói hozzájárulás kiadása díjmentes. A kijelölt táborozóhelyektől eltérő helyszínekre és a meghirdetett időszakon kívül, a táborozási, sátorverési hozzájárulás kiadásának ügyintézési költségtérítése védett természeti területen és a Natura 2000 hálózatba tartozó területen 30.000 Ft, más területen 20.000 Ft.

A táborozás, sátorverés feltételei

Csak nomád táborozásra, illetve sátorverésre kapható hozzájárulás. A Társaság a táborozás feltételei közül csak a táborozásra alkalmas állapotban tartott területet tudja biztosítani. A nomád táborhely üzemeltetésének szabályait, egészségügyi és egyéb feltételeit a tábor szervezőjének kell biztosítania.

A táborozás, sátorverés díját az illetékes erdészet pénztárába kell befizetni.

A táborozás szervezője a táborozás kezdete előtt legalább 6 héttel köteles a tábor helye szerint illetékes népegészségügyi szakigazgatási szervnél a tábort bejelenteni. Természetvédelmi oltalom alatt álló területeken a sátorozni szándékozónak, illetve a táborszervezőnek a táborozáshoz be kell szereznie a természetvédelmi hatóság engedélyét is. (2014-től a védett területen kijelölt táborozóhelyek esetében a természetvédelmi hatósági engedély beszerzéséről a Társaság, ill. a közjóléti igazgató gondoskodik.)

A táborszervező a táborhelyet az kapcsolattartó személytől veszi át, és annak elhagyásakor az átvételkori állapotában köteles átadni.

Az erdőre, a környezet- és természet védelmére, és a táborozásra vonatkozó jogszabályok betartásáért, betartatásáért a táborszervező a felelős.

Kérjük Önöket, hogy táborozás során az erdészeti szakszemélyzet és az erdészeti hatósági kormánytisztviselők jogszerű intézkedéseit tartsák be.

A tábor megközelítése gépjárművel

A táborozáshoz kapcsolódó logisztikai célú behajtáshoz – a szervező ez irányú kérésére – az erdészetvezető hozzájárulhat. Védett természeti területen közút, közforgalom előtt megnyitott magánút, vagy az erdészeti hatóság által járműközlekedésre kijelölt út hiányában az erdészeti magánút használatához a természetvédelmi hatóság behajtási engedélye szükséges. Az erdészeti utakat mindenki csak saját felelősségére használhatja.

A tűz elleni védekezés a táborozóhelyeken

A táborozásra biztosított állandó helyszíneken kijelöltük a tűzrakó helyeket, ahol – a tűzvédelmi rendelkezések betartásával – a táborozók tüzet rakhatnak. A tűz őrzéséről, és a tábor elhagyása előtt annak biztonságos eloltásáról azonban minden alkalommal gondoskodniuk kell.

Kijelölt tűzrakó hely hiányában a táborozóknak, sátrazóknak tüzet gyújtani és fenntartani csak az erdészetvezető írásbeli engedélyével lehet.

A tűzvédelmi besorolásában nagymértékben veszélyeztetett erdők területére eső táborhelyen tűzrakó helyet kijelölni, a táborozóknak vagy sátrazóknak tűzgyújtás engedélyezni tilos!

A táborozóknak a tűzgyújtásra kijelölt helyen is tilos tüzet gyújtaniuk a fokozott tűzveszély időszakában.

Működési területén szabálytalan, vagy engedély nélküli tűzgyújtás észlelése, vagy azokról tudomás szerzése esetén az erdészeti szakszemélyzet haladéktalanul köteles a tűz eloltása érdekében minden tőle elvárható intézkedést megtenni.

Köteles minden tőle elvárható intézkedést megtenni annak érdekében is, hogy az a táborozó, sátrazó, aki szabálytalanul, vagy engedély nélkül gyújt tüzet, erdővédelmi bírságot fizessen.

Egyéb erdei termékek gyűjtése

Az Ipoly Erdő Zrt. erdőterületén a táborozók elhalt fekvő fát és gallyat kizárólag csak a kijelölt-, vagy a táborozáshoz engedélyezett tűzrakóhelyen történő tűzgyújtáshoz, és csak az erdészeti szakszemélyzettel egyeztetett helyszínen gyűjthetnek.

Ha jogszabály másként nem rendelkezik, egyéni szükségletre – a földalatti gombafajok kivételével – gomba, vadgyümölcs, gyógynövény gyűjthető. Az egyéni szükséglet mértéke személyenként és naponta legfeljebb 2 kg gomba, 2 kg vadgyümölcs és 2 kg gyógynövény.

A felsoroltakon kívül a táborozó más erdei haszonvételt az erdészeti szakszemélyzet engedélye nélkül nem gyakorolhat, fát nem vághat ki.

Engedély nélküli táborozás, sátorverés

Aki erdőgazdálkodó hozzájárulása nélkül táborozik, illetve sátrat ver fel, vagy aki a táborozás során az erdei haszonvételeket jogosulatlanul vagy a megengedett mértéket meghaladóan gyakorolja vagy az erdei haszonvételek gyakorlásának feltételeit megsérti, erdővédelmi bírságot köteles fizetni.

Tisztelt Táborozó!

Kérjük, hogy az erdő látogatójaként óvja az erdő életközösségét, az erdő talaját és az erdészeti létesítményeket. Ne zavarja mások pihenését, valamint a rendeltetésszerű erdőgazdálkodási tevékenységet.

Táborozásához jó időt és kellemes pihenést kívánunk!

Ipoly Erdő Zrt.  -  Táborhelyek       

Erdészet

 

Hrsz

Helyszín

Férőhely

leírás

 

Nagymarosi Erdészet   Gáncs Viktor
20/4687-071
 06-27/354-110

 

Mn 0171

Endre - forrás

20 fő

 

 

 

Mn 0232

"Kuti akácos alatti rét"

min. 50 fő

 

 

Kemencei Erdészet            Varga Zoltán
20/4687-089
 06-27/365-161

Keresztes Dávid
20/468 - 7045
kerdavid82@freemail.hu

Hont, 064

Hont, Kútberek (ház rétje)

60 fő

A 100 fő befogadására alkalmas nomádtáborhely területe megközelíti az 1,5 ha -t, ígya táborhelyen nagy létszámú táborok esetén szükséges kiszolgáló és közösségi sátrak elhelyezése sem okoz problémát. A nomád ill. félnomád tábori életet könnyíti meg a telepített árnyékszékek és a mosdó területe. Tűzrakásra és főzésre a kialakított tűzrakóhely használható. Buszmegálló a 2 -es úton ~ 4 km. Gyalg közelíthető meg földúton. Kút/Köpő-kút/Csitári - forrás

A ház használatára nincs lehetőség!

Nomád sátorhely:        500,-- Ft/fő/éj (vízvételi lehetőség)
Sátorhely:                   1.500,-- Ft/fő/éj (vizesblokk használattal)

Sátorbérlés:               6.000,-- Ft/db/éj

Hont, 066

Hont, Kútberek (forrás rétje)

30 fő

Hont, 063/2

Hont, Kútberek (tó melletti rét)

30 fő

Pesek Gézáné
30/649 - 7657
20/852 - 4529
pesek_bea@ipolyerdo.hu

Tésa, 017/1

Tésai csemetekert

200 fő

Ivóvíz Tésán a faluban nyomókútról ~ 2km /
fürdés az Ipolyban ~ 1km

A nomád táborhely a volt csemetekertben került kialakításra. A hatalmas kaszált területet (nagyobb mint 5 ha-t) erdő övezi, ahová a sátrakkal be lehet húzódni. A bejáratnál a volt kimeszelt barakképületben egy kis szaletli, 1 kisebb, és 2 pici helység használható. Vásárlásilehetőség helyi termelőktől vagy a 6 km-re lévő szomszédos községben. Buszmegálló 2 km -re a Tésai bekötőútnál. Földúton közelíthető meg.

300,-- Ft/fő/éj

Perőcsény, 0288/6

Perőcsény, Padok

60 fő

Ivóvíz a faluban nyomókútról - 2 km. A nagyon szép erdei környezetben a kaszált rétet (nagyobb mint 0,5 ha-t) 3 oldalról erdő, 1 oldalról bokros terület határolja. A felső sarkában 2 asztal, s néhány pad található. Nagyobb csoportok fogadására is alkalmas, közösségi sátor felállítására is elegendő a hely. A faluban kisbolt van. Földúton közelíthető meg.

 

 

 

 

 

 

Diósjenői Erdészet   Zanati László
20/4687-031
06-35/364-305

 

Nagyoroszi, 0168/2

Nagyoroszi, Deszkás-pusztai- rét

120 fő

A táborhely a Bernece-patak völgyében, Drégelyvárhoz közel található. A rét két patak összefolyásánal, erdészeti műút mellett van, így megközelítése Nagyoroszi felől könnyű.

 

Váci Erdészet          Dobó István
20/4687-111
06-27/318-989

 

Vác 048/1

Vác 2-es tag tisztások

70 - 80 fő

 

 

 

Vác 049

 

 

 

Vác 044/1

 

 

 

Vác 044/2

 

 

 

Vác 044/3

 

 

 

Szendehely 023/2

Szendehely 8-as tag

 

 

 

 

Vácrátót

5-ös erdőtag